[Bundesliga] Van der Vaart wint met HSV bij Dortmund

Frank (franklop)

Hamburger SV heeft zaterdag een verdienstelijke 4-1 zege bij Borussia Dortmund geboekt. Rafael van der Vaart speelde ruim zestig minuten mee bij de bezoekers, maar kwam niet tot scoren. Ook Jeffrey Bruma begon in de basis. Hij kreeg na een uur spelen een rode kaart vanwege het neerhalen van Marco Reus.

Kort na de uitsluiting van de Nederlandse verdediger werd Van der Vaart gewisseld. De spelmaker had nog wel voor de assist gezorgd bij de 3-1 van Artjoms Rudnevs.

Dortmund was na zeventien minuten op voorsprong gekomen via Robert Lewandowski. Ook de Pool haalde het einde van de wedstrijd echter niet. Hij mocht na een halfuur de kleedkamers op zoeken met een rode kaart. HSV had de score toen al omgebogen via Rudnevs en Heung-Min Son.

Son nam kort voor tijd de 4-1 voor zijn rekening, waardoor HSV in elk geval voor even naar de vijfde plaats klimt. Dortmund handhaaft zich op de tweede plaats, omdat Bayer Leverkusen met 3-3 gelijkspeelde bij Borussia Mönchengladbach.

Bij Gladbach kwam Luuk de Jong tot scoren. Ook Martin Stranzl en Patrick Herrmann, die pas vier minuten voor tijd voor de eindstand tekende, scoorden voor de thuisploeg. Namens Leverkusen troffen Sydney Sam, Stefan Kiessling en Andre Schürrle doel.

Naast De Jong was nog een andere Nederlandse spits succesvol voor zijn club. Bas Dost maakte na 23 minuten de enige treffer voor VfL Wolfsburg tijdens de 1-0 uitzege bij hekkensluiter Greuther Fürth. Koploper Bayern München neemt het later zaterdag in eigen huis op tegen Schalke 04.

Overige uitslagen Bundesliga
Eintracht Frankfurt - FC Nürnberg 0-0
VfB Stuttgart - Werder Bremen 1-4
Hannover 96 - Hoffenheim 1-0


Van der Vaart wint met HSV bij Dortmund (Foto: Novum)