Trailer voor de documentaire The Unbelievers

steeg (René)

Wetenschap vs. religie, in Nederland als een wedstrijd tussen Ajax vs de amateurs van Kozakken Boys na 5 dagen carnaval. In sommige delen van de wereld een spannende strijd. Zo ook in Amerika, waar de documentaire The Unbelievers, met daarin gelauwerde wetenschappers Richard Dawkins en Lawrence Krauss aan de kant van de logica, dit jaar nog zal verschijnen.

In de trailer zien we vele grootheden uit de filmwereld hun voorkeur voor een van beide kanten uitspreken. Mocht je beïnvloedbaar zijn door bekendheden die ietwat buiten hun veld van expertise hun mening met veel aplomb blijven verkondigen, kijk dan vooral verder. Ben je er voor jezelf al uit, dan is het toch zeer interessant om de denkwerelden van iconen uit de cinema als Woody Allen, Werner Herzog en Cameron Diaz te leren kennen.

Richard Dawkins werd zeer bekend en polariseerde de hele wereld na het verschijnen van zijn boek: The God Delusion waarin hij weinig overliet van de goede kanten van georganiseerd geloof. Sindsdien is Dawkins mascotte van de kruistocht tegen de excessen van religie. In zijn tochten over de wereld promoot hij de voordelen van de wetenschap en is hij bezig met het corrigeren van de laffe aanvallen van de religieuzen die zijn woorden blijven verdraaien.

Ben je na dit stukje objectieve journalistiek benieuwd geraakt naar de trailer, bekijk hem dan hieronder: