Velthuizen: "Rust helemaal teruggekeerd"

donroyco

Vitesse hoopt zaterdagavond de laatste strohalm te grijpen om nog een rol te spelen in de titelstrijd. Doelman Piet Velthuizen denkt dat de Arnhemmers klaar zijn voor PSV. Vorige week was het erg onrustig binnen Vitesse. Na de bekeruitschakeling tegen Ajax meldde trainer Fred Rutten zich ziek, daags nadat hij stevige kritiek uitte op eigenaar Merab Jordania.

Assistent Stanley Menzo verving Rutten op de bank tegen N.E.C. Nijmegen (2-1 verlies). Velthuizen merkt dat de gemoederen zijn bedaard. "Er is van alles gebeurd, maar de rust is weer helemaal teruggekeerd", zei de doelman tegen Voetbal International.

"Het belangrijkste was voor ons dat de trainer weer terug kon keren. Hij heeft zich echt heel beroerd gevoeld. Hij is en blijft de trainer. Hij maakt met ons bepaalde afspraken die ons in het veld een betere ploeg maken. Dan is het fijn dat we als team zijnde weer helemaal compleet zijn", aldus Velthuizen, die zich niet stoort aan uitgebleven versterkingen in januari. "Ik ben daar helemaal niet mee bezig geweest", verklaart de sluitpost.

"Ik ben teleurgesteld als we een duel verliezen, niet als een aantal spelers niet komt." De absentie bij Oranje raakt Velthuizen niet meer. "Ze hebben drie goede keepers en ik moet wachten op m'n kans. Oranje is mooi, maar als ik het niet meer haal is dat niet het einde van de wereld. Ik heb heel andere dingen aan m'n hoofd bij de club. Met Vitesse gaat het halen van de top niet zo soepel als ik had gehoopt, daar ben ik teleurgesteld in."