Heerenveen hekelt 'schrikbewind' Veenstra

Maarten (rubbereend)

Robert Veenstra ligt onder vuur bij het personeel van sc Heerenveen. De voorzitter voert volgens de ondernemingsraad een schrikbewind. In december stuurde een groepje werknemers een brief aan de raad van commissarissen.

Veenstra moet Heerenveen weer tot een gezonde club maken, maar zou daarbij misbruik maken van de werknemers van de club. "Medewerkers zijn bang, wantrouwen elkaar en denken zelfs dat er afluisterapparatuur hangt zodat zij gecontroleerd kunnen worden", schrijft een medewerkster op persoonlijke titel.

De ondernemingsraad hoopt op een ommekeer. "Omdat onze zorgen dusdanig grote vormen aannemen en wij ons afvragen in hoeverre u allen op de hoogte bent en werkelijk doordrongen van de ernstige interne situatie van de club, voelen wij ons verantwoordelijk dit met u allen te delen", schrijft zij volgens De Volkskrant. "Wij maken ons samen met veel andere stakeholders grote zorgen over het voortbestaan van wat altijd een gemoedelijke en integere Friese club was."

Veenstra ontkent zelf dat er sprake is van een schrikbewind bij Heerenveen. De preses hoopt de financiële situatie te verbeteren, maar moet daarvoor op sportief vlak veel inleveren. Onder trainer Marco van Basten bivakkeren de Friezen in de middenmoot van de Eredivisie.