Riquelme keert terug bij Boca Juniors

Boris (borisz)

Juan Roman Riquelme keert voor de derde keer terug in het shirt van Boca Juniors. De middenvelder tekende tegen de verwachtingen in een nieuw contract bij de Argentijnen. In het begin van januari liet Riquelme nog optekenen dat hij in geen geval zou terugkeren bij Boca. Nu stelt hij zich toch weer beschikbaar voor trainer Carlos Bianchi.

De Argentijn vertrok vorig jaar voor de tweede keer bij de topclub en zat sindsdien zonder club. Riquelme maakte in 1996 zijn eerste speelminuten voor Boca. In zes jaar won hij vijf prijzen, waaronder twee keer de Copa Libertadores. In 2007 keerde hij terug van een avontuur in Europa. In de vijf jaar die hij daarna nog bij de club speelde, won hij nog eens een Copa Libertadores.

Fans van Boca drongen al langer aan op een terugkeer van de spelmaker. Eén supporter zette een petitie op in de hoop hem snel weer te kunnen verwelkomen. Hij stelde dat Boca zonder Riquelme wéér geen aanspraak zou maken op een Copa Libertadores en stuurde een brief aan de Amerikaanse president Barakc Obama.