[JL] Sparta, MVV en Helmond winnen

Boris (borisz)

Sparta, MVV en Helmond Sport hebben vrijdagavond geen punten verspeeld in de titelstrijd in de Jupiler League. Koploper Sparta was eenvoudig met 3-0 te sterk voor Almere City FC. MVV kwam in Rotterdam met de schrik vrij tegen Excelsior: 2-1. Helmond Sport rekende met 4-2 af met FC Dordrecht.

Sparta stond in Almere al na twintig minuten met 2-0 voor door treffers van Donovan Deekman en Crescendo van Berkel. In de 69e minuut zorgde Sandro Calabro voor de beslissing.

Danny Schreurs zette MVV na ruim een halfuur uit een strafschop op voorsprong. In de 65e minuut maakte Niels Vorthoren echter gelijk op Woudestein. Na een rode kaart voor Kevin van Diermen vonden de bezoekers alsnog een ontsnappingsroute door een treffer van Leroy Labille in de 93e minuut.

Helmond Sport keek na dertien minuten tegen een achterstand aan in Dordrecht door een eigen doelpunt van Olivier ter Horst. Dankzij goals van Arne van Geffen, Emrullah Güvenc en Erik Quekel werd de score omgebogen. Danny Post leek de spanning nog even terug te brengen, maar Jeffrey van Nuland zorgde voor de beslissing.

Sparta voert de ranglijst aan met 39 punten. MVV heeft slechts een punt achterstand en had daar bovendien een wedstrijd minder voor nodig. Helmond, dat juist een duel meer afwerkte dan de Rotterdammers, staat op 37 punten.

De Graafschap speelde thuis met 2-2 gelijk tegen FC Eindhoven. Go Ahead Eagles en FC Den Bosch lieten geen punten liggen. De Eagles waren thuis een maatje te groot voor Fortuna Sittard met 4-1 en de Bosschenaren wonnen met 2-1 bij FC Emmen.

SC Cambuur en SC Veendam kwamen vrijdag niet in actie door hevige sneeuwval in Friesland. Maandag staat nog de Noord-Hollandse derby tussen FC Volendam en Telstar op het programma.