Derijck: "Slecht seizoen lag aan Rutten"

Frank (franklop)

Verdediger Timothy Derijck komt in zijn tweede seizoen bij PSV beter voor de dag dan in zijn debuutjaar. Dat komt door het vertrek van Fred Rutten, denkt de Belg zelf. Rutten, vorig seizoen bij PSV op straat gezet en nu coach van Vitesse, zou geen positieve invloed hebben gehad op Derijck. Dat terwijl de trainer er persoonlijk voor had gezorgd dat de verdediger uit Den Haag werd weggekaapt.

Rutten zou Derijck te vaak hebben afgevallen in de media. Dat zorgde ervoor dat Derijck geen vertrouwen voelde. "Na mijn eerste wedstrijd kreeg ik al een vervelend gevoel. We wonnen uit bij ADO Den Haag met 0-3, maar Rutten was niet tevreden."

"Hij stipte tijdens de trainingen heel veel dingen die hij niet goed vond. Natuurlijk probeerde ik wat met zijn kritiek te doen, maar het hielp niets. Ik heb geen enkel probleem met kritiek, maar dit voelde gewoon niet goed. Het was alsof hij dingen zocht. Bewijs heb ik niet, maar hij gaf me vanaf het begin nooit het gevoel dat ik iets goed deed", vertelt Derijck in Voetbal International.

"Het vreemde was dat ik merkte dat Rutten richting mij veeleisender was dan richting anderen. En dat viel niet alleen mij op, maar ook mijn ploeggenoten", aldus Derijck, die onder Dick Advocaat is opgebloeid en nu vrijwel onbetwist basisspeler is.