Gemengde gevoelens bij Van Gaal

Boris (borisz)

Louis van Gaal is enerzijds teleurgesteld, anderzijds zeer tevreden met het optreden van Oranje tegen Italië (1-1). Van Gaal had graag gezien dat zijn ploeg het duel winnend had afgesloten, maar kon zijn ploeg weinig kwalijk nemen. "Aan de ene kant is het resultaat zeer teleurstellend als je zo veel kansen hebt gecreëerd. We hadden het veel eerder af kunnen maken. Als team hebben we goed gespeeld, volgens de Hollandse voetbalstijl", zegt hij tegen SBS6.

De bondscoach betreurt de manier waarop de gelijkmaker tot stand kwam. "Op het moment dat Prandelli (bondscoach Italië, red.) besliste om 4-4-2 te gaan spelen, wisten we het even niet meer. Dat is jammer, omdat we daar veel over gesproken hebben. We kwamen een mannetje te kort op het middenveld. Janmaat moest die plek invullen, maar dat duurde te lang. Op het moment dat de goal viel, stonden we eigenlijk net goed", meent de oefenmeester.

Van Gaal testte Jeremain Lens als spits en is tevreden over de PSV'er. "Lens in de spits is ook een optie, dat heb je kunnen zien. Hij was erg balvast. In principe wist ik al dat Lens in de spits kon spelen. Daar gaat hij uiteindelijk ook spelen, omdat hij een goede spits is. Omdat Klaas-Jan Huntelaar geblesseerd was, kreeg ik de gelegenheid om hem te zien. Dat is de bedoeling van dit soort wedstrijden."