[WK kwalificatie] Amerika verliest, Mexico speelt gelijk

Boris (borisz)

Amerika heeft de openingswedstrijd van de finaleronde van de kwalificatie van Noord en Midden-Amerika verloren De formatie van bondscoach Jurgen Klinsmann ging met 2-1 onderuit tegen Honduras. Mexico en Jamaica kwamen niet niet tot scoren en Panama - Costa Rica werd 2-2. 

Clint Dempsey zette Amerika in de 35ste minuut nog wel op voorsprong. Maar vier minuten later zorgde zette Juan Carlos Garcia de gelijkmaker op het bord. In de 78ste minuut maakte Jerry Bengtson de winnende treffer voor Honduras. AZ-spits Jozy Altidore deed de hele wedstrijd mee.

Mexico kwam voor eigen publiek tegen Jamaica in het Azteca Stadium niet verder dan 0-0. Costa Rica kwam met 0-2 achter dtegen Panama door treffers van Luis Henríquez en Román Torres, echter ze wisten er toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Álvaro Saborío en Bryan Ruiz (ex-FC Twente) maakten de  treffers voor de Ticos. Eind maart gaat de kwalificatie verder, Amerika neemt het dan op tegen Costa Rica en Mexico speelt tegen Honduras  In de Concacaf-zone zijn drie tickets voor het WK te verdienen. De nummer vier speelt een play-off tegen de winnaar van de kwalificatie in Oceanië, dat is zeer waarschijnlijk Nieuw-Zeeland.