FOK! wat een weer...Een enkele winterse bui

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! De meeste sneeuw viel gistermorgen in het oosten en zuidoosten van ons land, terwijl de neerslag in het zuidwesten vrijwel uitsluitend uit regen bestond. Doordat het vrij snel opklaarde hield de gladheid in veel provincies wat langer aan dan dat de bedoeling was.

Ook vandaag zullen er verspreid over het land nog enkele winterse buien vallen en hierbij is een flinke donderklap zeker wel mogelijk. Toch zullen er ook zeker momenten zijn waarop de zon flink schijnt. De wind draait van noordwest naar noord en is overdag nog vrij stevig, maar neemt in de loop van de dag wat af. De temperatuur loopt vanmiddag op naar een graad of 4.

De komende dagen is het licht wisselvallig winterweer. Er zijn wolkenvelden die worden afgewisseld met zonnige perioden. In de nachten vriest het licht tot matig en overdag loopt de temperatuur op tot iets boven het vriespunt. Een lokale winterse bui is mogelijk, maar zeker geen grote hoeveelheden.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Rijp Volop rijp in de bomen zien we in Nederland niet veel. Toen ik deze foto maakte was het een droge, maar koude winter in Oostenrijk.