Vrouwen vanmiddag het lelijkst

Djeez

Je zult het mij als pasgetrouwd man niet horen zeggen, maar toch zijn vrouwen vanmiddag op hun lelijkst. En wel stipt om half vier. Dit beweren de dames overigens zelf.

Het tijdstip van woensdagmiddag 15.30 uur is de conclusie die kan worden getrokken uit een onderzoek van een zelfbruinerfabrikant. De ondervraagde vrouwen hebben aangegeven zich woensdagmiddag het minst aantrekkelijk te voelen. Ook voelen ze zich op zo'n middag het oudst.

Het komt allemaal omdat je energieniveau middenin de week zeer laag is. Je hebt al een halve week blootgestaan aan werkgerelateerde stress en ook het afgelopen weekend heeft er flink ingehakt. En als je je kut voelt, straal je dat ook uit.

De 34-jarige Clare O'Reilly staaft de uitslag middels een fotodagboek. De Britse voelt zich op woensdagen zo slap als een vaatdoek. Ook is haar kop op woensdag verlepter dan op andere dagen. Volgens haar komt het omdat het weekend op woensdag al een tijd achter je ligt terwijl je nog een aantal dagen moet wachten op het volgende.

O'Reilly beweert verder dat vrouwen er het best uitzien op vrijdag. Dan voelen ze zich namelijk jong en gaan ze ook veel uit. Maar het kan ook aan de drank liggen die dan wordt genuttigd.