Van Geel: "Vitesse heeft dit niet netjes gedaan"

Maarten (rubbereend)

Martin van Geel is niet te spreken over de werkwijze van Vitesse. De ploeg uit Arnhem wilde Kelvin Leerdam overnemen van Feyenoord, maar trok zich op het laatste moment terug.

Feyenoord leek donderdag 31 januari rond met Vitesse over een transfer van Leerdam, maar het bod dat technisch directeur Ted van Leeuwen deed, was zonder goedkeuring van de Arnhemse clubleiding gedaan. "Ted belde mij en deed een bod. Dan ga ik ervan uit dat ik praat met iemand die daartoe bevoegd is."

"Als ik hem nou als eerste zou hebben gebeld, had ik misschien moeten vragen met wie ik moest onderhandelen", aldus van Geel, die niet van plan is om actie te ondernemen. "Een klacht indienen, heeft geen zin", laat Van Geel weten aan Voetbal International.

Een tijdelijke overstap naar Maccabi Tel Aviv uit Israël hoorde ook nog tot de mogelijkheden, maar dat zag Leerdam zelf niet zitten. "Vrijdagavond kreeg ik telefoon van Jordi Cruijff, de technisch directeur aldaar. Maccabi wilde Kelvin huren. Ik heb daarop de partij-Leerdam geïnformeerd."

"Zaterdag kreeg ik telefoon van zijn zaakwaarnemer John Veldman dat Kelvin het niet zag zitten. Dat is zijn goed recht." De 22-jarige Leerdam is bij Feyenoord in het bezit van een aflopend contract. De middenvelder tekende al een verbintenis bij Vitesse, waar hij deze zomer zal aansluiten.