Van Basten wil in de toekomst naar Milan

Maarten (rubbereend)

Marco van Basten hoopt ooit trainer te mogen zijn van AC Milan. "Ik werk er hard aan om op een dag trainer te zijn in Italië, bij AC Milan", zegt de trainer van sc Heerenveen. Van Basten speelde tussen 1987 en 1995 voor de Italiaanse topclub.

"Ik werk er hard aan om op een dag trainer te zijn in Italië, bij AC Milan", onthult Van Basten in een interview met Sky Italia. "Daar zou ik ook graag trainer willen worden. Ik heb daar m'n vrienden en ken de club goed." Eerder was Van Basten al bondscoach van het Nederlands elftal en had hij de hoofdmacht van Ajax onder zijn hoede.

"Ik voel me nog niet klaar voor de functie van hoofdcoach van Milan. Ik ben nu trainer van Heerenveen en wil me nog verder ontwikkelen", zei Van Basten in november, toen hij een bezoek bracht aan de topper tussen Milan en Juventus. Van Basten zou bij AC Milan graag samenwerken met Mario Balotelli. "Ik zou hem graag trainen. Maar misschien komt hij wel naar Heerenveen", aldus de 48-jarige trainer met een knipoog.

De huidige coach van Heerenveen verkast graag naar Milaan, maar ziet het Italiaanse voetbal wel steeds verder achterop raken. "Alleen Juventus heeft nu bijvoorbeeld een modern stadion. In mijn tijd zat San Siro (stadion van Milan, red.) altijd vol. Het was geweldig. Maar nu stapelen de problemen zich op met het gokschandaal, slechte scheidsrechters en oude stadions."