Veel buitenlandse interesse in Djuricic

Maarten (rubbereend)

SC Heerenveen wist Filip Djuricic de afgelopen transferperiode te behouden. Voor komende zomer wordt rekening gehouden met een vertrek. Op de slotdag van de transfermarkt meldden Ajax en FC Twente zich voor Djuricic.

Een dag later speelde de Serviër met Heerenveen tegen RKC Waalwijk en was met een gescoorde strafschop beslissend. "Een paar dagen lang ben je toch in je hoofd met een transfer bezig. Maar na donderdag heb ik direct de knop omgezet en gelukkig was dat op het veld terug te zien", zegt Djuricic in gesprek met Voetbal International.

Het contract van Djuricic bij Heerenveen loopt door tot 2014. Toch is het nu al zo goed als zeker dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt uit het Abe Lenstra Stadion. "Die afspraak staat en een zomertransfer had ook altijd mijn voorkeur."

FC Twente lijkt de voornaamste kandidaat, maar de Tukkers hebben concurrentie van clubs uit het buitenland. "We hebben gemerkt dat vooral uit het buitenland veel interesse was voor Filip", meent voorzitter Robert Veenstra. "Sommige clubs willen nu doorpakken voor de zomer. Het is nog even afwachten, maar ik verwacht nog wel vuurwerk rondom Filip."