Armstrong nog steeds in vizier justitie

Maarten (rubbereend)

Het federale onderzoek naar de dopingpraktijken van ex-wielrenner Lance Armstrong kan nog wel degelijk leiden tot een strafrechtelijke vervolging van de gevallen sportheld. Dat heeft een hooggeplaatste functionaris, die anoniem wenst te blijven, tegenover ABC News in Amerika gezegd.

"Agenten onderzoeken momenteel of Armstrong kan worden aangeklaagd wegens belemmering van de rechtsgang en het onder druk zetten en intimideren van getuigen", zo liet hij weten. Volgens deze bron van ABC News heeft advocaat André Birotte, toezichthouder bij het inmiddels gesloten federaal onderzoek naar Armstrong, voor zijn beurt gesproken.

Birotte werd dinsdag tijdens een persconferentie over een ander onderwerp verrast door een aantal vragen over de zaak-Armstrong. Hij gaf daarbij te kennen dat de Texaan na zijn schokkende bekentenissen vorige maand bij tv-ster Oprah Winfrey niet hoeft te vrezen voor justitiële vervolging, "omdat er geen nieuw licht op de zaak schijnt." De informant van ABC News liet daarop weten dat Birotte niet namens de gehele federale overheid heeft gesproken.

Armstrong nog steeds in vizier justitie
Armstrong nog steeds in vizier justitie (Foto: ANP)