Oranjevrouwen verslaan Engeland op Investec Cup

Boris (borisz)

De Oranjevrouwen hebben dinsdag de eerste overwinning geboekt op de Investec Cup. In Zuid-Afrika werd Engeland met 4-1 verslagen. Maandag speelde Nederland nog met 2-2 gelijk tegen Australië.

De formatie van bondscoach Max Caldas kwam in de eerste helft op achterstand. Vervolgens trok Kitty van Male de stand gelijk. Maartje Paumen bracht Oranje voor rust op 2-1 voorsprong. In de tweede helft trof Paumen opnieuw doel en zette de 3-1 op haar naam. Roos Drost gooide met haar eerste interlandgoal de wedstrijd in het slot: 4-1. Voor goalie Maartje Cox was het duel met Engeland extra speciaal. Sluitpost Joyce Sombroek werd in de slotfase gewisseld voor Cox, die de resterende minuten onder de Nederlandse lat stond. Hiermee maakte ze haar debuut voor de Oranjevrouwen.

De zeven Nederlandse speelsters die niet op de Investec Cup in actie komen, speelden dinsdag wederom een oefenpotje met de reserves van Zuid-Afrika. Oranje trok in dit duel aan het langste eind en versloeg het gastland met 6-4. De volgende wedstrijd voor de olympisch kampioen is op donderdagavond, wanneer Nederland het opneemt tegen gastland Zuid-Afrika.