Van der Garde tevreden na eerste testdag

Frank (franklop)

Giedo van der Garde kwam vandaag voor het eerst in actie als racecoureur voor Caterham. Bij de test in Jerez reed de Nederlander 64 ronde en klokte met 1.21,915 de tiende tijd. Van der Garde was tevreden over zijn eerste van twee testdagen.

"Ten eerste is het fantastisch om weer aan het werk te zijn en ik ben tevreden hoe de eerste dag op het circuit verlopen is", aldus de nieuwbakken Formule 1-coureur. "We hebben een goed aantal ronden kunnen rijden zonder tegen heel grote problemen aan te lopen. Daarnaast voelde ik me vanaf het begin vrij goed op mijn gemak in de auto."

"Afgezien van een paar kleine problemen met de vloer, hoefden we nauwelijks veranderingen aan de auto aan te brengen. We hebben ook een aantal procedures doorgenomen die nieuw voor me waren, met name starts. Daarvan heb ik er vorig jaar niet al te veel gedaan. Maar het belangrijkste voor mij zijn de banden. Ze voelen zeker anders dan ik gewend ben van de vrijdagsessies, dus daar gaan we de komende tests op focussen zodat ik er zo veel mogelijk weet uit te halen."

Over het niveau van zijn auto kon hij nog weinig zeggen. "Het is duidelijk nog veel te vroeg om een oordeel te vellen over het prestatieniveau van de nieuwe auto. Maar vergeleken met de auto waar ik in Brazilië mee reed, heb ik het gevoel dat we deze winter veel progressie hebben geboekt."