Verdachten mishandeling Eindhoven langer vast

Redactie

De twee jongens die vastzitten voor de zware mishandeling in Eindhoven van vorige maand blijven voorlopig achter slot en grendel. Hun voorarrest is dinsdag door de rechtbank in Den Bosch met dertig dagen verlengd, laat een woordvoerder weten.

De tieners van 15 en 17 jaar hadden een verzoek tot vrijlating ingediend maar de rechtbank wees dat af vanwege de ernst van het feit. De jongens worden verdacht van poging tot doodslag in vereniging.

In België zitten nog vijf jongens in de leeftijd van 17 tot 19 jaar vast. De rechtbank in Turnhout boog zich dinsdag over hun overlevering, maar doet pas over een week uitspraak. Een achtste betrokkene werd eerder vrijgelaten omdat hij niet direct betrokken was bij de mishandeling, maar is nog wel verdachte.

De groep zou op 4 januari een 22-jarige man uit Oirschot zwaar hebben mishandeld. Het slachtoffer werd onder meer tegen de grond getrapt in zijn gezicht geschopt. Toen opsporingsbeelden over het incident op internet circuleerden ontstond landelijk veel ophef.