FOK! wat een weer...Kwakkelweer

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Een buienlijn trok gisteren in de vroege morgen met veel tamtam over ons land heen en dat leverde op diverse plaastsen soms heftige weersverschijnselen op. Overdag bleven de buien zeker in het binnenland nog lange tijd doorgaan. De afgelopen nacht trok er een nieuwe storing over met name het zuiden en midden en dit leverde op veel plaatsen enkele centimeters sneeuw op.

De sneeuw zal vanochtend toch wel weer weg gaan smelten, want de temperatuur loopt vanmiddag op tot ruim boven 0. Later op de ochtend zal het ook in het zuiden ophouden met sneeuwen. Vanmiddag volgen er echter opnieuw buien en dit zijn in eerste instantie regenbuien, maar later op de avond kunnen de buien opnieuw winters van karakter worden. De wind komt uit een noordelijke richting en is vrij krachtig tot krachtig langs de kust.

Op het onderstaande radarbeeld is de scherpe buienlijn prachtig te zien. We hebben het nu over een heuze squall line en dit soort buienlijnen komen normaal gesproken alleen maar in de zomer voor. Vaak geven dit soort type buien grote overlast als gevolg van zware windstoten. In Vlaanderen was er in dit geval zelfs sprake van een complete ravage.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Squall-line Een schitterend radarbeeld van Buienradar toen de squall-line van west naar oost over ons land trok. Er zat ook behoorlijk wat onweersctiviteit op. Overigens staan niet alle ontladingen op dit plaatje.