Drukkere spits verwacht door sneeuwval

Redactie

Weggebruikers moeten woensdagochtend rekening houden met een drukkere ochtendspits. Door winterse omstandigheden verwachten de verkeersdiensten langere files. Volgens de ANWB wordt het echter nergens extreem.

Met uitzondering van de noordelijke provincies krijgt het verkeer in het hele land te maken met gladheid door sneeuw. In de Randstad is het woensdagochtend waarschijnlijk weer droog, maar kunnen de wegen nog wel wit zijn. De grootste hinder verwacht de ANWB in het oosten van Noord-Brabant en Limburg. Daar sneeuwt het tijdens de ochtendspits waarschijnlijk nog steeds.

De Verkeersinformatiedienst denkt dat het dinsdagavond al iets drukker is op de wegen in het noorden van het land door plaatselijke gladheid. Voor woensdagochtend houdt de dienst het op ruim tweehonderd kilometer file, ruim vijftig meer dan op een normale woensdag.

Dinsdagavond worden de eerste sneeuwbuien verwacht vanuit het westen. 's Nachts sneeuwt het vooral in de zuidelijke helft van het land, meldt weeronline.nl. Na woensdag blijft het tot ruim na het weekend wat kouder met lichte vorst in de nachten en overdag temperaturen rond het vriespunt. Ook kan er af en toe een winterse bui vallen.


Drukkere spits verwacht door sneeuwval (Foto: Novum)