Ronaldo: "Real een beter team dan United"

Maarten (rubbereend)

Cristiano Ronaldo is vol vertrouwen dat hij met Real Madrid de kwartfinale van de Champions League bereikt ten koste van zijn oude club Manchester United.

De Portugese international speelde tussen 2003 en 2009 voor The Red Devils. Ronaldo is van mening dat het geen eenvoudige opgave wordt, maar schat de kansen rooskleurig in. "Ik denk dat het wel goed gaat komen", zegt de aanvaller van Real Madrid in het officiële Champions League magazine van de UEFA.

"Naar mijn mening heeft Real Madrid een beter team. Maar we moeten het wel op het veld laten zien. Manchester United is namelijk een heel hecht team en heeft dat de laatste jaren bewezen." Ronaldo heeft een hoge pet op van zijn oude club. "United is een team dat het altijd goed doet. Ieder jaar staan ze aan de top en daar kun je alleen maar veel respect voor hebben. Het wordt een extreem moeilijke wedstrijd, zeker in Manchester."

"De wedstrijd op Old Trafford wordt er een voor mij waar veel gevoelens loskomen. Ik heb daar zes jaar gespeeld. Ik heb er veel vrienden en mensen die ik graag weer eens terug zie. Het wordt een emotionele wedstrijd." De eerste wedstrijd staat op 13 februari op het programma in Santiago Bernabeu.