[Upd] Rutten meldt zich weer bij Vitesse

Maarten (rubbereend)

Trainer Fred Rutten heeft zich dinsdagochtend weer gemeld op het trainingscomplex van Vitesse. De 50-jarige oefenmeester zat sinds vrijdag ziek thuis. Een dag eerder had hij kort na de verloren bekerwedstrijd tegen Ajax stevige kritiek op eigenaar Merab Jordania geuit. Hij ergerde zich aan het uitblijven van beloofde versterkingen.

Rutten ging na de bekerconfrontatie in Emmen niet met de spelersbus terug naar Arnhem. Een woordvoerster kon niet zeggen of hij zich dinsdag moet verantwoorden voor zijn uitspraken. Algemeen directeur Erwin Kasakowski liet al weten een gesprek met de coach te willen zodra die hersteld zou zijn.

Bij Vitesse staat dinsdag alleen een krachttraining op het programma. Woensdag zijn de spelers die geen interlandverplichtingen hebben vrij. De Arnhemse club bereidt zich voor op de confrontatie tegen PSV van zaterdag.

Update 12.20 uur

De lucht tussen trainer Fred Rutten en Vitesse is dinsdag tijdens een goed gesprek geklaard. Dat heeft algemeen directeur Erwin Kasakowski op de clubsite gezegd. "Ik ben blij dat Fred weer aan de slag is. We hebben samen gezeten en vastgesteld dat er geen vuiltje meer aan de lucht is. In elk huwelijk is er wel eens onenigheid."

"Voetbal lijkt af en toe op het normale leven. Je kunt soms op een heel ongelukkig moment door ziekte even uitgeschakeld zijn. Ik ga nu weer aan de slag", laat Rutten weten.


Rutten meldt zich weer bij Vitesse (Foto: Novum)