Vlaar: "Joh, dat is al zeven jaar geleden"

Wessenator

Ron Vlaar speelt mogelijk komende woensdag met Oranje tegen Italië. De verdediger speelde ook tegen de Italianen tijdens zijn debuut. Toen ging het mis.

Door het afhaken van Khalid Boulahrouz is Vlaar door bondscoach Louis van Gaal bij de selectie gehaald. In 2005 debuteerde hij als groot talent namens Oranje. Destijds werd met 1-3 verloren van de Italianen. Vlaar had het moeilijk met Luca Toni en kopte een bal in eigen doel.

Lang geleden

"Joh, dat is al zeven jaar geleden. Er is in de tussentijd zoveel gebeurd", zegt Vlaar aan deKNVB-website. "Cocu speelde nog, Henk Timmer maakte zijn debuut en volgens mij speelde ik samen met Joris Mathijsen in het centrum van de verdediging. Die tijd ligt inmiddels ver achter me. Wat kan ik erover zeggen: ik wil zo’n wedstrijd nooit meer meemaken, ik denk dat die wedstrijd voor mij gewoon niet op het juiste moment kwam."

Inmiddels is de 27-jarige Vlaar een van de internationals met ervaring. Hij kijkt uit naar de oefeninterland tegen de Italianen. "Het is wel altijd een echte testcase, spelen tegen een groot voetballand als Italië met zo’n jonge ploeg. Italië heeft spelers als Andrea Pirlo en Mario Balotelli. Het niveau is met zulke sterren weer een á twee treetjes hoger."

Balotelli

In de Premier League speelde Vlaar al eens tegen Balotelli. "Een aanvaller met veel kwaliteiten natuurlijk. En ook een spits die je lang niet ziet, maar zomaar door een enkel moment een wedstrijd kan keren", vervolgt de voormalig Feyenoorder.

"De bondscoach eist van je dat je volledig fit bent. Dan merk je hoe fijn het is om in Engeland te voetballen. Je speelt dan gewoon weer heel veel wedstrijden. Dan ben je sneller fit", aldus de captain van Aston Villa.