Pelmelay in hoger beroep in zaak tegen kinderen

Redactie

Justine Pelmelay gaat in hoger beroep in de rechtszaak tegen haar kinderen. Haar 19-jarige tweeling vindt dat ze niet voldoet aan haar zorgplicht en eiste een financiële bijdrage van haar. De rechter besloot onlangs dat de 54-jarige zangeres dat inderdaad moet betalen, maar daar legt ze zich niet bij neer.

Niet eens de financiële bijdrage is Pelmelay een doorn in het oog, maar vooral het feit dat zoon en dochter de ernst van haar ziekte in twijfel trekken. De zangeres maakte vorig jaar bekend een beenmergziekte te hebben. Volgens haar kinderen is ze echter niet te ziek om aan haar betalingsplicht te voldoen en zou ze dezelfde leeftijdsverwachting hebben als leeftijdsgenoten.

"We hebben met de behandelende arts contact gehad", laat Pelmelays partner Ronald van Driel maandag weten aan Novum Nieuws. Ze kregen te horen dat een gemiddelde leeftijdsverwachting van iemand bij wie MPN is vastgesteld zeven jaar is. Pelmelay bevindt zich 'gelukkig in de beginfase'. Na overleg met de advocaat is dit weekend besloten om in hoger beroep te gaan.