'Plan voor megaprovincie te dun'

static

De Noord-Hollandse commissaris van de koningin Johan Remkes vindt dat het plan voor een fusie tussen zijn provincie, Utrecht en Flevoland nog te weinig is uitgewerkt. Remkes denkt daarom niet dat het binnen twee jaar is gerealiseerd, zei hij maandag na afloop van het overleg tussen Noord-Holland en minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) tegen de NOS.

Remkes vind dat Plasterk te hard van stapel loopt met de plannen voor een megaprovincie in 2015. "Twee jaar is uitermate krap en dat weet de minister ook wel", zei hij. Remkes beaamt dat burgers en bedrijven baat hebben bij een nauwere samenwerking tussen de provincies. "Maar een platte fusie, daar is erg weinig enthousiasme voor."

Volgens Plasterk is uitstel van de fusie niet aan de orde. "Andere sectoren en burgers moeten ook bezuinigen en die bezuinigingen worden ook niet uitgesteld", zei hij. Plasterk sprak van een 'open en plezierig overleg'. De minister bezoekt later ook de provincies Utrecht en Flevoland om een toelichting te geven op zijn plannen.