Van Hintum na seizoen weg bij Willem II

Frank (franklop)

Marc van Hintum vertrekt na dit seizoen als technisch directeur van Willem II. Zijn contract bij de hekkensluiter van de Eredivisie wordt uit financiële overwegingen niet verlengd. De oud-international is bezig aan zijn tweede seizoen in de directie van de Tilburgse club, waar hij in het verleden ook als speler onder contract stond.

Van Hintum promoveerde in zijn eerste seizoen met Willem II direct naar de Eredivisie. "Dit seizoen hebben we echter te handelen vanuit een andere werkelijkheid", licht algemeen directeur Marco Faber toe. "De huidige laatste plaats op de ranglijst en de daarmee gepaard gaande onzekerheid ten aanzien van handhaving in de Eredivisie, nopen Willem II tot nog grotere voorzichtigheid bij het aangaan van nieuwe contractuele verplichtingen."

Met hoofdtrainer Jurgen Streppel hoopt Willem II na dit seizoen wel verder te gaan. "Ongeacht op welk niveau de club volgend seizoen actief is", benadrukt Faber. De club is met Streppel inmiddels in onderhandeling over een nieuw contract.