Rutten echt ziek: "Hoop snel te beginnen"

Boris (borisz)

Trainer Fred Rutten heeft voor het eerst sinds hij zich ziek heeft gemeld bij Vitesse iets van zich laten horen. Tegen De Gelderlander zegt de coach echt ziek te zijn. Rutten is aan de betere hand en wil snel weer aan de slag. "Ik hoop dinsdag en anders uiterlijk donderdag weer te beginnen. Ik weet dat er een flink aantal spelers weg is vanwege interlandverplichtingen. Maar dinsdag is er volgens mij wel een krachttraining en voor een aantal spelers is er daarna een veldtraining."

De hoofdtrainer meldde zich na de bekerwedstrijd tegen Ajax (0-4) ziek en was moeilijk bereikbaar voor de club en andere betrokkenen. Speculaties over een vertrek van Rutten waren er volop, omdat de coach na de wedstrijd tegen Ajax flinke kritiek had geuit op de clubleiding en niet met de spelersbus terugreisde naar Arnhem.

Hij was boos omdat Vitesse in januari geen nieuwe spelers wist aan te trekken. Clubeigenaar Merab Jordania en algemeen directeur Erwin Kasakowski willen nog met Rutten praten over de kritische uitlatingen.