DGA prijst regie Affleck

Sanne (Syth86)

Ben Affleck is door de Director's Guild of America benoemd tot beste regisseur voor zijn politieke drama Argo. De Amerikaanse acteur en regisseur kan hiermee weer een fikse onderscheiding op zijn naam zetten. Eind vorige maand won de film al de prijs voor beste acteursensemble tijdens de uitreiking van de Screen Actors Guid Awards.

Met de DGA Award is Argo meer dan ooit koploper in de race voor de Oscar voor Beste Film. De film moet het opnemen tegen acht andere films, waaronder de western Django Unchained van Quentin Tarantino, oorlogsdrama Zero Dark Thirty van Kathryn Bigelow en Life of Pi van Ang Lee.

Argo won vorige maand ook de Golden Globes voor Beste Film en Beste Regie. De film maakt op 24 februari kans op nog twee Oscars, voor Beste Bewerkte Scenario en Beste Mannelijke Bijrol.

Argo gaat over een waar gebeurde reddingsoperatie in 1979 om werknemers van de Amerikaanse ambassade uit Iran te halen. Aflleck speelt de hoofdrol van CIA-agent Tony Mendez, die een gewaagd plan bedenkt om de werknemers zich voor te laten doen als een Canadese filmploeg om hen zo de grens over te smokkelen. Iran werkt overigens aan een versie die een geheel andere lezing van de gebeurtenissen geeft.


Argo ook geprezen om regie Ben Affleck (Foto: Novum)