Canada schakelt Spanje uit in Davis Cup

Maarten (rubbereend)

Spanje is al in de eerste ronde van de Davis Cup uitgeschakeld. Milos Raonic won namens Canada zondag met 6-3, 6-4 en 6-2 van Guillermo Garcia-Lopez en bracht de Canadezen daarmee op 3-1. Spanje stond sinds 2008 in vier van de vijf finales en won er daar drie van. Afgelopen jaar werd, zonder Rafael Nadal die ook tegen Canada ontbrak, verloren van Tsjechië.

Italië schakelde Kroatië uit in de eerste ronde. In Turijn won Marin Cilic de eerste enkelpartij op zondag nog met 6-3, 6-3 en 7-5 van Andreas Seppi en bracht zo de stand op 2-2. Fabio Fognini klaarde de klus vervolgens alsnog door Ivan Dodig met 4-6, 6-4, 6-4 en 6-4 te kloppen.

Tsjechië won dankzij Tomas Berdych van Zwitserland. Berdych won zondag in een 3:15 uur durdende partij van Stanislas Wawrinka: 6-3, 6-4, 3-6 en 7-6 (5). Daarmee bracht hij de stand op 3-1. Beide mannen hadden zaterdag in het dubbel ruim zeven uur op de baan gestaan.

Kazachstan schakelde Oostenrijk uit. Andrey Golubev bracht de Kazachen op een onoverbrugbare 3-1 voorsprong door Jürgen Melzer met 4-6, 6-3, 6-4 en 6-2 te verslaan. Servië, Frankrijk en Argentinië plaatsten zich al eerder voor de kwartfinales. De Verenigde Staten of Brazilië gaat als laatste land door naar die ronde.


Canada schakelt Spanje uit in Davis Cup (Foto: Novum)