Politie Kabul verijdelt kamikazeactie

anoniem_22072019025900

De politie van Kabul lijkt zondag een terreuractie te hebben voorkomen. Bij een inval in een woning in het centrum van de Afghaanse hoofdstad werden zes mannen aangehouden die in bezit waren van explosievenvesten, machinepistolen en 55 handgranaten.

Politiechef Mohammad Ayub Salangi zei dat een onderzoek gaande was om de identiteit en het doelwit van de 'terroristen' vast te stellen. In januari pleegden de Taliban twee spectaculaire aanvallen in Kabul, een op het hoofdbureau van de verkeerspolitie en een andere op het gebouw van de Afghaanse inlichtingendienst.

De inval viel samen met de voorbereidingen van overleg tussen de presidenten van Afghanistan en Pakistan bij de Britse premier David Cameron in Londen. Cameron initieerde vorig jaar gesprekken tussen de Afghaanse president Hamid Karzai en de Pakistaanse president Asif Ali Zardari om samenwerking tussen de twee landen en stabiliteit in de regio te bevorderen. Het overleg moet voorkomen dat de Taliban weer sterker worden als de Britse, Amerikaanse en andere buitenlandse troepen zich uit Afghanistan terugtrekken. Volgens Downing Street zullen voor het eerst ook de chefs van de Afghaanse en Pakistaanse legers en inlichtingendiensten aan de gesprekken deelnemen.

In de zuidelijke provincie Helmand kwam zaterdag een Afghaans gezin van vijf personen om het leven toen ze met hun auto op een bermbom reden.