[Bundesliga] Dortmund neemt tweede plaats Leverkusen over

Niels (DerMeister)

Borussia Dortmund heeft in de Bundesliga Bayer Leverkusen van de tweede plaats verdreven. De landskampioen won het onderlinge treffen met 3-2. Spits Robert Lewandowski tekende achttien minuten voor tijd voor de winnende treffer, nadat Dortmund een 0-2 voorsprong uit handen had gegeven.

Dortmund startte in de BayArena voortvarend en leidde al na negen minuten met 0-2. Eerst scoorde Marco Reus en even later Jakub Blaszczykowski. De marge van twee bleef lang op het scorebord gehandhaafd, maar tussen de 58e en 62e minuut kwam de thuisploeg plots langszij. Verdediger Stefan Reinartz nam beide treffers voor zijn rekening.

De Pool Lewandowski zorgde ervoor dat Dortmund toch met de zege aan de haal ging. Zijn landgenoot Blaszczykowski kreeg nog een unieke mogelijkheid om de score uit te bouwen, maar de vleugelaanvaller miste een strafschop.

Dortmund heeft nu twee punten voorsprong op Leverkusen. De achterstand op koploper Bayern München is nog altijd aanzienlijk, namelijk twaalf punten.

Met Roel Brouwers en Luuk de Jong in de basis ging Borussia Mönchengladbach met 2-1 onderuit bij FC Nürnberg. Oud-PSV'er Timmy Simons en Tomas Pekhart zorgden in de eerste helft voor een 2-0 voorsprong. Patrick Herrmann bracht na rust de spanning terug, maar verder kwam Borussia niet.