[WcoD] België tegen Finland in halve finale

Boris (borisz)

België heeft zich eenvoudig geplaatst voor de halve finales van de World Cup of Darts. In de kwartfinale wisten Ronnie en Kim Huybrechts hun singlepartij tegen Kroatië te winnen waardoor een koppelwedstrijd niet meer nodig was. In de halve finale speelt België tegen Finland. 

Kim Huybrechts won met 4-2 van Tonci Restovic en Ronny Huybrechts versloeg Robert Marijanovic met 4-1. Jyhan Artut had namens Duitsland geen problemen met Jani Haavisto (4-1) zijn maat Andree Welge verloor echter met 4-2 van Jarkko Komula. In de koppelwedstrijd stond Finland 3-1 voor het lukte niet negen matchdarts om de zege te pakken. Ook een leg later kregen ze drie pijlen voor de wedstrijd maar het werd uiteindelijk 3-3.  In de beslissende leg opende Komula met 180, ook kreeg hij opnieuw drie pijlen voor de wedstrijd. Uiteindelijk was het Haavisto die via dubbel acht de leg alsnog binnenhaalde.

De andere halve finale gaat tussen Engeland en Wales. Engeland wist met 2-1 van Japan te winnen en met dezelfde cijfers won Wales van Spanje. Phil Taylor won zijn duel van Haruki Muramatsu maar Adrian Lewis verloor verrassend van Sho Katsumi. Japan kwam op 2-0 voor de koppelwedstrijd maar toen zette Taylor een tandje bij om 84 en 160 uit te gooien. Japan deed nog aardig mee in de andere twee legs kreeg toch 4-2 klop.  Vanavond staan de halve finales en finale op het programma. Het winnende koppel krijgt 20.000 Engelse pond per speler, omgerekend zo'n 23.000 euro.