McClaren: "Focus lag buiten het veld"

Boris (borisz)

Volgens coach Steve McClaren is het duel van FC Twente met FC Utrecht verloren gegaan wegens allerlei randzaken rondom de club. De Tukkers verloren met 2-4 "Door de opschudding die we de afgelopen week ervoeren, vreesde ik al dat we niet helemaal gereed waren voor het duel met FC Utrecht. Mijn voorgevoel bleek helaas terecht te zijn en daarbij kwam ook nog eens kijken dat we moesten opnemen tegen een ploeg die momenteel goed draait", aldus McClaren op de clubsite van FC Twente.

"De eerste 45 minuten speelden we een niveau te laag en gedurende deze helft werd ook duidelijk dat we de wedstrijd zouden verliezen. Het doelpunt dat vlak voor rust viel, heeft ons de das omgedaan", zo voegde de voormalige keuzeheer van de nationale Engelse ploeg eraan toe.

Middenvelder Leroy Fer kreeg op het laatste moment te horen dat zijn transfer naar Everton van de baan was en Nacer Chadli liep onlangs een zware blessure op, waardoor de vleugelspeler een lange tijd moet revalideren. "De afgelopen dagen hebben we alleen te maken gehad met allerlei zaken die niet op het veld lagen. Daardoor verdwijnt de focus en dat werd afgestraft in de wedstrijd."