Beste sociale initiatieven beloond met Kroonappels

anoniem_22072019025900

Naast de Appeltjes van Oranje worden dit jaar vanwege de troonswissel ook speciale Kroonappels uitgereikt. De drie beste sociale initiatieven van Nederland maken kans op de bijbehorende vijftigduizend euro. Een primeur is dat iedereen op zijn of haar favoriet kan stemmen. Dat maakte het Oranje Fonds zondag bekend.

De aanmelding in de drie categorieën jeugd, buurt en helpende hand is zondag geopend en loopt tot 8 maart. De drie winnaars krijgen naast het geld een bronzen beeldje, dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima in mei uitreiken op paleis Noordeinde in Den Haag.

Ook worden dan drie 'gewone' Appeltjes uitgereikt. Het thema is dit jaar Alle Jaren Tellen, waarbij centraal staat hoe groepen mensen van verschillende leeftijden bij elkaar kunnen gebracht zodat ze iets van elkaar opsteken. De aanmelding hiervoor is inmiddels gesloten. Het Oranje Fonds heeft 167 aanmeldingen ontvangen waarvan er tien zijn genomineerd. De drie winnaars krijgen in mei vijftienduizend euro en een bronzen beeldje gemaakt door koningin Beatrix.