[Ligue 1] Mutu bezorgt Lyon kopzorgen

Niels (DerMeister)

Olympique Lyon dolf verrassend het onderspit tegen AC Ajaccio (3-1). Daarmee wordt de strijd op de koppositie bemoeilijkt voor Les Gones. Door het verlies is er namelijk een gat van drie punten ontstaan met koploper Paris Saint-Germain. Lyon bezet weliswaar nog altijd de tweede plaats, maar in puntenaantal kan Olympique Marseille zondagavond langszij komen. Les Phocéens nemen het zondagavond in eigen huis op tegen hekkensluiter AS Nancy.

Op Corsica verliep de eerste helft doelpuntloos, maar na rust wist Lyon op voorsprong te komen. Op aangeven van Rachid Ghezzal was het Alexandre Lacazette die de ploeg van Rémi Garde op voorsprong zette. Toch konden Les Gones niet lang van de voorsprong genieten, aangezien de stand vier minuten later alweer werd rechtgetrokken door L'ours.

Ajaccio aan de leiding
Niet veel later wist Adrian Mutu de thuisploeg aan de 2-1 te helpen. De Roemeense veteraan wist met zijn hoofd het doel van Lyon te treffen. De bezoekende ploeg wist vervolgens niet meer terug in de wedstrijd te komen. In de slotfase deed zich nog een kans voor in de vorm van een strafschop, maar deze werd gemist door Bafétimbi Gomis. Het leed werd voor Lyon nog groter, toen Dejan Lovren in de blessuretijd met een rode kaart van het veld werd gestuurd wegens en Ajaccio een strafschop kreeg. Mutu legde aan vanaf elf meter en de 34-jarige routinier faalde niet: 3-1.