[Serie A] Misère Inter neemt toe, Lazio verliest

Niels (DerMeister)

Internazionale en Lazio hebben allebei punten gemorst in de strijd om het landskampioenschap. De Nerazzurri verloren op bezoek bij Siena met 3-1, terwijl Lazio tegen Genoa met 3-2 onderuit ging.

Bij aanvang van de rust keek Lazio reeds tegen een 2-0 achterstand aan. Marco Borriello en Andrea Bertolacci hadden Genoa op voorsprong weten te brengen en zodoende stond de Romeinen na de rust een lastige klus te wachten.

Toen de tweede helft een klein kwartier onderweg was, wist Sergio Floccari de aansluitingstreffer te vinden. Een overtreding in het strafschop gebied zorgde ervoor dat Lazio een penalty kreeg toegewezen en krap tien minuten voor het einde van het duel wist Stefano Mauri de score gelijk te trekken. Toch viel in de slotfase nog het doek voor de Biancocelesti. Diep in de blessuretijd scoorde Marco Rigoni de winnende treffer.

Siena - Internazionale
Gedurende de eerste helft was bleek het bescheiden Siena een geduchte tegenstander voor de Nerazzurri. Via Innocent Emeghara kwam de thuisploeg op voorsprong. Antonio Cassano maakte een minuut later alweer gelijk, maar een hoog afstandschot van Alessio Sestu bracht Siena opnieuw aan de leiding.

Na de rust werd het vonnis over Inter geveld. Verdediger Cristian Chivu werd na een tackle op Emeghara met een rode kaart van het veld gestuurd. Siena kreeg daarbij een strafschop toegewezen, die door Alessandro Rosina werd binnengeschoten.

Overzicht gespeelde wedstrijden Serie A

Fiorentina - Parma: 2-0 (1-0)
Toni 1-0, Jovétic 2-0

Pescara - Bologna: 2-3 (2-1)
Weiss (pen.) 1-0, Diamanti (pen.) 1-1, D'Agostino (pen.) 2-1, Gilardino 2-2, Kone 2-3

Palermo - Atalanta: 1-2 (0-0)
Carmona 0-1, Denis 0-2, Nélson 1-2