Maaskant: "Wij zijn aan het doorslaan"

Boris (borisz)

FC Groningen-coach Robert Maaskant zag zijn ploeg eindelijk weer eens drie punten pakken (0-1), maar de oefenmeester is verbijsterd over de beslissingen van de arbitrage. "Hey, hey, hey, dat riep ik en ik hoorde ook dat Rasmus Lindgren daar een gele kaart voor kreeg", aldus FC Groningen-coach Robert Maaskant tegenover Eredivisie Live na afloop van het duel met AZ.

De oefenmeester van de Groningers werd door de scheidsrechter naar de tribune gestuurd vanwege wangedrag. Volgens Maaskant zelf riep hij dus niet meer dan een paar onschuldige kreten. "We zijn aan het doorslaan. Ik heb gewoon heel veel respect voor de scheidsrechters, dat is duidelijk. Het was een heel rustige wedstrijd, er was niet zoveel aan de hand en volgens mij zijn er acht kaarten gevallen. Dat is jammer, absoluut niet nodig", zo voegde Maaskant eraan toe.

De coach van De Trots van het Noorden zag zijn ploeg met 0-1 winnen in Alkmaar, maar erkent dat AZ, dat op een gegeven moment met tien man stond, beter speelde. "Je kon zien dat niet altijd de betere ploeg de wedstrijden wint", zou luidt de conclusie van Maaskant.