[Serie A] Napoli zet Juventus onder druk

Boris (borisz)

Napoli heeft in de Serie A de druk op koploper Juventus opgevoerd. Door een 2-0 thuiszege op Catania komen de Napolitanen op 49 punten, evenveel als de concurrent uit Turijn. Juventus heeft zondag nog wel in Verona de uitwedstrijd tegen Chievo tegoed.

Beide goals van Napoli vielen in het slotkwartier van de eerste helft. Marek Hamsik opende in de 31e minuut de score, aanvoerder Paolo Cannavaro maakte er een minuut voor rust 2-0 van. Catania, dat op een keurige zevende plaats staat, had daarna weinig meer in de melk te brokkelen.

In Engeland lijkt de landstitel voor Manchester United steeds dichterbij te komen. In Londen werd het Fulham van trainer Martin Jol door de koploper met 1-0 verslagen. Wayne Rooney maakte elf minuten voor tijd het winnende doelpunt. Robin van Persie speelde de hele wedstrijd mee.

Voor Manchester United is het al de twintigste overwinning van het seizoen. De achterstand van stadsgenoot City, dat zondag de lastige thuiswedstrijd tegen Liverpool speelt, bedraagt tien punten.

In Duitsland leed Hamburger SV een gevoelige 2-0 thuisnederlaag tegen Eintracht Frankfurt. Rafael van der Vaart en Jeffrey Bruma maakten de negentig minuten vol.


Napoli zet Juventus onder druk (Foto: Novum)