[Bundesliga] Bayern met invaller Robben langs Mainz

Niels (DerMeister)

Bayern München heeft zaterdag op bezoek bij FSV Mainz geen fout gemaakt in de Bundesliga. De koploper was met 3-0 te sterk door doelpunten van Thomas Müller en Mario Mandzukic (2x). Arjen Robben kwam in de 76e minuut, toen de eindstand al op het bord stond, als invaller in het veld voor Franck Ribéry.

Bayern ziet de voorsprong op Bayer Leverkusen, dat zondag Borussia Dortmund ontvangt, oplopen tot veertien punten. Nummer drie Dortmund geeft vijftien punten toe op de ploeg van coach Jupp Heynckes.

Schalke 04 kreeg in blessuretijd de 2-1 om de oren tegen hekkensluiter Greuther Fürth. Met Klaas-Jan Huntelaar in de basis kwam de thuisploeg kort na rust nog wel op voorsprong via Michel Bastos, die eerder deze week werd overgenomen van Olympique Lyon. Felix Klaus maakte niet veel later gelijk, waarna ook Nikola Djurdjic toesloeg.

Bij Greuther Fürth staat uitgerekend Michael Büskens aan het roer. De coach was tussen 1992 en 2010 als speler, assistent en trainer aan Schalke verbonden. De Königsblauen blijven steken op de zesde plaats, een punt achter Mainz.

Greuther Fürth schoot weinig op met drie punten. Nummer zeventien FC Augsburg speelde met 1-1 gelijk bij VfL Wolfsburg en heeft nog altijd twee punten meer. Hoffenheim, dat zestiende staat, won thuis met 2-1 van SC Freiburg. Fortuna Düsseldorf rekende met 3-1 af met VfB Stuttgart.