Politie achtervolgt hardleers drietal twee keer

MarcusViridis

De politie heeft vrijdagnacht tot twee keer toe drie hardleerse inwoners van Delfzijl moeten achtervolgen door Stadskanaal. Bij de achtervolgingen werden snelheden tot 180 kilometer per uur gehaald, meldt de politie zaterdag.

Agenten zagen iets na 02.30 uur een auto met hoge snelheid wegrijden op de Hoofdweg in Stadskanaal. Met meer dan 150 kilometer per uur stoof de wagen richting Borger over een weg waar maximaal tachtig kilometer per uur mag worden gereden. Het lukte de politie de auto ter hoogte van de Drentse Mondenweg te laten stoppen. De bestuurder, een 29-jarige man uit Delfzijl, moest op een politiebureau in Stadskanaal zijn rijbewijs inleveren.

Zijn twee kompanen die bij hem in de auto hadden gezeten, waren allebei onder invloed van alcohol. Daarom gaf de politie ze het advies de auto te laten staan. Om 04.15 uur zagen agenten de wagen echter toch weer rijden in Stadskanaal. Bij de daaropvolgende achtervolging werden snelheden van boven de 180 kilometer per uur gehaald. In Westerlee kon de politie de auto klemrijden.

De 27-jarige man die dit keer achter het stuur zat had meer dan het dubbele achter de kiezen om nog achter het stuur te mogen kruipen. Ook hij kon zijn rijbewijs inleveren. De auto is op een parkeerplaats bij het politiebureau gezet, achter een afgesloten hek. Tegen beide bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.