[Six Nations] Ierland wint openingswedstrijd van Wales

Boris (borisz)

Ierland heeft de openingswedstrijd van Six Nations gewonnen. In het Millennium Stadium in Cardiff werd het 22-30 voor de gasten uit Ierland. Bij rust stond er al 3-23 op het bord. Ierland was vanaf het begin al heersende partij. Na elf minuten kon Simon Zebo voor het eerst de bal achter de achterlijn drukken.

Wales ging de mist in bij de tackles waardoor Cian Healy kon profiteren en een try scoorde. Jonathan Sexton wist de bonus te benutten. Vlak voor rust had Wales dicht bij een try maar doordat ze een overtreding maakten ging het feest niet door.

Na de rust ging Ierland door mee waar het voor de rust mee begonnen was. Brian O'Driscoll liet de derde try van de middag noteren. Wales ging na die try de achtervolging. Alex Cuthbert wist van de line-out van Wales te profiteren en bezorgde de eerste try voor de titelverdedigers. Leigh Halfpenny benutte de conversie zodat het verschil weer twintig punten bedroeg.

Wales ging door met aanvallen en Halfpenny beloonde dat spel met een try, de conversie ging mis waardoor het gat op 15-30 meer dan twee tries bleef. Ierland moest het de laatste twintig minuten stellen met een man minder. Rory best kreeg geel en nadat zijn tien minuten erop zaten kon Conor Murray naar de strafbank. Wales bleef aanvallen en Craig Mitchell kon nog één try op het bord zetten.

Er was geen tijd meer voor de thuisploeg om alsnog toe te slaan. Ierland wint uiteindelijk met 22-30. Later vandaag nemen Schotland en Engeland het tegen elkaar op voor de Calcutta Cup. Morgen staat in Rome de wedstrijd tussen Italië en Frankrijk op het programma.