Bertens geeft op met rugblessure in Parijs

donroyco

Kiki Bertens heeft zaterdag in de halve finale van het WTA-toernooi in Parijs moeten opgeven. De beste Nederlandse tennisster van het moment had te veel last van haar rug. Ze keek tegen Sara Errani na krap 25 minuten spelen tegen een 5-0 achterstand aan in de eerste set. De Italiaanse is als eerste geplaatst in de Franse hoofdstad.

De 21-jarige Bertens liep de rugblessure op in de laatste kwalificatieronde, waarin ze verloor. Ze werd als lucky loser toch toegelaten tot het hoofdschema en daarin ging het aanvankelijk voorspoedig. Ze verraste met overwinningen op Dominika Cibulkova en Lucie Safarova.

Ondanks de opgave is de kans groot dat de Wateringse maandag haar opwachting maakt in de top vijftig van de wereldranglijst. Ze staat nu nog op de 65e plaats. Bertens had voor de tweede keer in haar loopbaan een WTA-finale kunnen bereiken. Vorig jaar april won ze het toernooi in het Marokkaanse Fez.

Errani neemt het zondag in de finale op tegen de Duitse Mona Barthel of thuisspeelster Kristina Mladenovic, die later zaterdag nog in actie komen.