Drenthe gretig: "Moet deze kans grijpen"

donroyco

Royston Drenthe heeft een nieuwe club gevonden. De linkspoot wil zijn loopbaan een nieuwe impuls geven in Rusland. Drenthe tekende een contract voor drieënhalf jaar bij Alania Vladikavkaz. "Ik ben heel blij met deze kans", aldus Drenthe op de website van de Russische club.

"Ik moet deze kans grijpen. Het is belangrijk dat ik hier met een schone lei kan beginnen", verklaart de oud-Feyenoorder. Negen maanden geleden speelde hij zijn laatste duel. Drenthe droeg toen het shirt van Everton, waar hij geen basisplaats wist te veroveren.

Bij Alania wil hij weer speelminuten maken. "Deze club geeft me weer kracht, energie en zelfvertrouwen. Ik realiseer me nu weer dat ik nog steeds gelukkig word van voetballen. Ook al heb ik me nog niet kunnen onderscheiden in het voetbal."

"Ik ben nog steeds pas 25 jaar. Daarom heb ik besloten om weer helemaal opnieuw te beginnen, om aan iedereen te laten zien dat ik het nog steeds kan", besluit Drenthe, die in 2007 Feyenoord verliet voor Real Madrid. Zijn nieuwe club is na negentien wedstrijden terug te vinden op de voorlaatste plaats in Rusland.