"Laat Fred Rutten nog maar even ziek zijn"

donroyco

De commotie rond de positie van Vitesse-coach Fred Rutten is volgens Khalid Sinouh voordelig voor N.E.C. Nijmegen. De Nijmegenaren ontvangen de Arnhemmers zondag in de Goffert. Rutten uitte donderdagavond stevige kritiek op eigenaar Merab Jordania, waarna werd gespeculeerd over een vertrek. De trainer meldde zich vrijdag ziek.

N.E.C.-doelman Sinouh vindt het niet erg dat het onrustig is bij de rivaal. "Laat Fred Rutten nog maar even ziek zijn, ik heb liever dat hij er niet bij is", aldus de doelverdediger. "Fred is namelijk een goede trainer, dus dat zou slecht voor ons zijn", zegt Sinouh tegen Voetbal International.

"Op menselijk vlak kunnen wij het goed met elkaar vinden. Ik heb veel trainers meegemaakt, maar bij Fred had ik gelijk een goed gevoel. Hij is echt een people manager. Het zou leuk zijn om nog eens met hem te werken. Maar niet bij Vitesse, dan word ik hier gelijk gelyncht", verklaart de 37-jarige doelman.

Sinouh heeft sinds kort een basisplaats bij N.E.C.. Trainer Alex Pastoor gaf in de voorbije weken de voorkeur aan de oud-doelman van onder meer PSV, AZ, FC Utrecht sc Heerenveen en RKC Waalwijk boven voormalig N.E.C.-captain Gabor Babos.