Drenthe vindt onderdak in Rusland

Boris (borisz)

Royston Drenthe heeft onderdak gevonden. Na een half jaar zonder club te hebben gezeten vertrekt hij naar Rusland. Hij tekent bij Alania Vladikavkaz. De club uit Noord-Ossetië doet het niet goed in de Russische Premjer Liga. Met Drenthe binnen de gelederen hoopt de ploeg zich veilig te spelen. Momenteel staat Alania voorlaatste in de competitie. Drenthe komt bij de club Giorgi Chanturia tegen. De kleine aanvaller wordt door Vitesse verhuurd.

"We hopen dat hij een van onze leiders van kan worden", laat trainer Valery Gazzaev weten in een verklaring. "Hij viel bij ons niet alleen op door zijn prima techniek en goede pass, maar ook door zijn sportieve persoonlijkheid", aldus de manager. Drenthe sluit zaterdag nog aan bij het traningskamp in Turkije.

De loopbaan van Drenthe is de laatste jaren in verval geraakt. Na een bliksemstart bij Feyeboord vertrok hij voor veertien miljoen euro naar Real Madrid. In Spanje kwam hij nimmer uit de verf, een verhuur aan Hércules en Everton volgde. Ook dat werd geen succes. Drenthe probeerde om een vast dienstverband in Liverpool te verdienen, maar The Toffees boden hem afgelopen zomer geen contract aan. Tot gisteren zat hij dus zonder club.