Zelfmoordaanslag bij ambassade VS in Ankara

Redactie

Een zelfmoordterrorist heeft vrijdag een aanslag gepleegd bij de zwaarbeveiligde Amerikaanse ambassade in Ankara. Daarbij zijn twee doden gevallen, onder wie de dader. Dit heeft de Turkse politie bekendgemaakt.

Ambassadeur Francis Ricciardione zei dat een van de bewakers bij de ingang van het ambassadegebouw is omgekomen en dat een Turkse vrouw zwaargewond is geraakt. Twee andere bewakers liepen lichte verwondingen op. Ricciardione dankte de Turkse autoriteiten voor hun snelle reactie op de gebeurtenissen.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is vooralsnog niet opgeëist, maar een bron bij de politie zei dat de aanval vermoedelijk het werk was van een verboden Turkse marxistische splinterbeweging. De Turkse premier Reçep Tayyip Erdogan zei dat de aanval eens te meer bewijst dat er internationaal moet worden samengewerkt tegen terrorisme.

Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken heeft Amerikanen aangeraden tot nader order niet in de buurt van de ambassade en de consulaten in Turkije te komen.


Zelfmoordaanslag bij ambassade VS in Ankara (Foto: Novum)