FOK! wat een weer...Wisselvallig weekend

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! We hebben een weekend met twee gezichten voor de boeg. Vandaag is het een heel aardige dag, maar morgen valt er weer af en toe regen. De temperaturen liggen dit weekend met 4 tot 6 graden wat lager dan de afgelopen dagen en met een vrij stevige noordwestenwind voelt het buiten behoorlijk koud aan.

Gisteren was het een groot deel van de dag regenachtig en heeft de zon niet of nauwelijks geschenen. Vervolgens trok er de afgelopen nacht nóg een storing over ons land met regen en misschien zat er daarbij wel wat natte sneeuw tussen. Vanmiddag is dat allemaal naar het zuiden toe weggetrokken en wordt er heldere lucht aangevoerd. De zon schijnt op veel plaatsen, maar hier en daar kan er ook een enkele bui vallen. Zeker in het binnenland zouden de buien een licht winters karakter kunnen krijgen. In de avond neemt de kans op gladheid door opvriezing toe.

De maand januari zit erop en het was een bijzondere maand kan je wel zeggen. De gemiddelde temperatuur lag met 2 graden ruim een graad onder normaal. Verder was de maand met name in het zuidwesten vrij nat, want daar viel plaatselijk tussen de 70 en 90 millimeter neerslag. Erg somber was het vooral in het oosten van het land waar de zon op sommige plaatsen maar 28 uur heeft geschenen.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Vogel in de boom Ook deze vogel poseerde voor KlapMongeaul. Zo te zien trekt hij of zij zich niets van de belangstelling aan.