Disney wil Branagh voor regie Assepoester

Sanne (Syth86)

Disney hoopt de Brit Kenneth Branagh te kunnen strikken voor de regie van Cinderella. Cate Blanchett is al aan het filmproject verbonden als stiefmoeder van Assepoester. Branagh is in gesprek over de sprookjesklus, schrijft het Amerikaanse tijdschrift New York Magazine.

Als Branagh op het aanbod ingaat, neemt hij het stokje over van Mark Romanek. Hij stapte drie weken geleden uit het filmproject, naar verluidt omdat hij er een duister sprookje van wilde maken. Disney wil het verhaal over Assepoester, die van haar boze stiefmoeder al het huishoudelijke werk moet doen, graag vrolijk houden.

De 52-jarige Branagh is als regisseur bekend van de actiefilm Thor en de Shakespeare-verfilming As You Like It. Hij regisseerde zichzelf in de titelrol van Hamlet uit 1996 en is op televisie te zien als detective Kurt Wallander in de Britse remake van de Zweedse serie Wallander.

De opnamen voor Cinderella staan gepland voor de herfst. De bedoeling is dat de film volgend jaar wordt uitgebracht, precies honderd jaar nadat de eerste Hollywoodfilm over Assepoester het licht zag.

Kenneth Branagh zegt nee tegen Thor 2 (Novum)