OM wil Sytze van der V. opnieuw opsluiten

Redactie

Pedoseksueel Sytze van der V. moet als het aan justitie ligt opnieuw de gevangenis in. Het Openbaar Ministerie eist dat hij het resterende deel van zijn voorwaardelijke celstraf uitzit omdat de reclassering geen goed toezicht op hem kan houden. Dat meldt justitie vrijdag.

Van der V. werd in 2009 veroordeeld voor ontucht met minderjarige jongens in de Eindhovense wijk Woensel. Na zijn celstraf moest hij zich nog vijf jaar houden aan de voorschriften en aanwijzingen van de reclassering. Omdat Van der V. een zwervend bestaan leidt sinds de gemeente Eindhoven hem een gebiedsverbod oplegde werd toezicht houden echter een moeilijke opgave voor de reclassering.

Vorig jaar moest Van der V drie van de negen maanden voorwaardelijke celstraf die hij kreeg opgelegd uitzitten, omdat het de reclassering toen ook al niet lukte om het verplichte toezicht uit te voeren. Van der V. weigerde toen zijn adres door te geven. Het gerechtshof in Den Bosch stuurde Van der V. daarop terug naar de cel.

Volgens het OM heeft Van der V. zich nu weer niet aan de voorwaarden gehouden. Justitie betreurt de houding van Van der V. In een verklaring wordt benadrukt dat de reclassering al het mogelijke heeft gedaan om het toezicht te doen slagen.

Van der V. is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Justitie vraagt op korte termijn bij het hof in Den Bosch om de definitieve tenuitvoerlegging van het resterende deel van de voorwaardelijke celstraf van Van der V. Hij blijft in ieder geval tot de uitspraak van het hof vastzitten.