Adriaanse: "Tijd om met pensioen te gaan"

Maarten (rubbereend)

Co Adriaanse denkt dat zijn loopbaan als trainer voorbij is. De oud-coach van onder meer Ajax en FC Twente overweegt met pensioen te gaan.

Adriaanse sprak op het AZ Topcoaches Seminar over zijn toekomst. "Het is voor mij tijd om met pensioen te gaan. Ik ben van een andere tijd. Ik doe momenteel helemaal niks. Of ik nog als trainer terugkeer? Die kans is klein", zei hij volgens De Telegraaf.

De 65-jarige oefenmeester is nu ruim een jaar clubloos, nadat hij in januari 2012 werd ontslagen bij FC Twente. Adriaanse ergert zich steeds meer aan het hedendaagse voetbal. "Het juichen van spelers is vreselijk. Vroeger stak Johan Cruijff een hand in de lucht, deed een hupje en bedankte de aangever."

"Laatst zag ik spelers zelfs een treintje nadoen op de achterlijn. Die John Guidetti ging na een doelpunt tegen ons planken op de achterlijn. Ik kende het niet", aldus Adriaanse. "Al die spelers zitten ook helemaal vol plakplaatjes. Bij Red Bull Salzburg liep er eentje met allemaal Aziatische tekens op z'n lijf. Hij wist zelf niet eens wat er stond."